Innhold

Dans

Dans gir energi, mestringsfølelse og glede av å skape noe. Det er sosialt og bygger trygge miljøer. I Gjerdrum kulturskole fokuserer vi på urbane dansestiler, og har kurs for alle som har lyst til å danse enten du er nybegynner eller drømmer om å bli profesjonell danser. Vi arrangerer også dansehelger med inspirasjon fra det profesjonelle urbane dansemiljøet i Oslo. 

Vi legger opp til flere forestillinger for å gi elevene positive erfaringer og opplevelse av mestring!

Informasjon om lærer: Camilla Haugo er utdannet dansepedagog fra skoler i Oslo og Stavanger. Videre har hun fordypet seg i Urbane stiler ved Flow Dance Education Oslo og Paris 2014.  I tillegg til undervisning forsøker Camilla å utvikle seg videre gjennom kurs og utøvende jobber. Hun har så langt opptrådd på scener i Oslo, Paris og København og sist var i Oslo Spektrum med Karpe Diem. Camilla har også en nær tilknytning til street-studioet Subsdans i Oslo.

Dans i SFO

Vi har dansekurs i SFO-tiden. Danseglede og danselek står i fokus samtidig som barna lærer om dansestilen hip hop, gjennom danse-trinn og små kombinasjoner. Kurset passer for alle som liker dans og bevegelse!

Alder/nivå: For 2-3.klasse-åpent nivå.

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2.

Dansemiks

Gjennom danseglede og danselek blir elevene kjent med forskjellige typer dans. Læring og moro står i fokus i trygge omgivelser.

Alder/nivå: 3.-4. trinn

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2.

Hip hop

Vi har dansekurs i Hip hop fra 4. klasse og oppover, inndelt etter alder. Her lærer elevene hip hop dansestil, trinn, koreografi og street-kultur. I tillegg har vi kurset GK.Crew som er for de ekstra motiverte der man lærer å bli kjent med sin egen stil gjennom freestyle hip hop alene og sammen med andre. Gruppen jobber også med egne show koreografier som kan vises på ulike arenaer som for eksempel UKM.

Alder/nivå: Fra  4.klasse-åpent nivå.

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2.

Gitar

Gitaren er et av våre mest allsidige instrumenter. Instrumentet står sentralt i de fleste sjangre og brukes på ulike måter i alt fra pop, rock og jazz til klassisk musikk. I tillegg til å være et flott soloinstrument, brukes gitaren ofte til å akkompagnere andre - gjerne som en del av et band. 

Gjerdrum kulturskole tilbyr kurs i akustisk gitar, elektrisk gitar og bassgitar innen ulike sjangre og nivåer. Undervisningen foregår i hovedsak individuelt, men det legges opp til samspill med andre elever i løpet av hvert semester.

Informasjon om lærer: Eirik Kråkenes er utdannet gitarist ved Universitetet i Agder, og har en mastergrad i utøvende musikk ved rytmisk linje. Han har erfaring fra kommunale og private musikkskoler med undervisning for alle aldersgrupper. I tillegg til å undervise ved Gjerdrum kulturskole, er han aktiv som musiker og har medvirket på plateutgivelser og internasjonale turneer.

Kurstilbud

Individuell undervisning

Anbefalt alder: Fra 8/9 år

Varighet: Undervisningen foregår en gang i uken og varer 25 min. Antall undervisningsuker per år er 35. Vi følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart høstsemester: uke 35, vårsemester: uke 2.

Kor

Gjerdrum kulturskole samarbeider med barnehagene og grunnskolen i 1. og 2. klasse om kor. Lek, moro, rytmeforståelse og grunnleggende musikalitet er hovedfokus. Når barnet blir 9 år, er det mulig å søke plass på individuell sangundervisning ved Gjerdrum kulturskole om man vil fortsette videre.

Informasjon om lærer: Synnøve Sætre er utdannet musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole og har master i gehørdidaktikk fra Universitetet i Tromsø. Hun har bred korerfaring, både som sanger og dirigent, og dirigerer flere kor i Oslo og omegn. Hun blir også ofte brukt som instruktør på korseminarer for barn og voksne. I tillegg underviser hun på Rud Videregående skole og Norges Musikkhøgskole som gehørpedagog. 

Kurstilbud 

Koret er et samarbeid mellom barnehage, skole og kulturskolen og har derfor ikke påmeldingsmulighet. Alle barn i Gjerdrum kommune blir automatisk med gjennom sin aktuelle skole eller barnehage. 

Alder/Nivå: Førskolebarn, 1. og 2. klasse

Messing

Messinginstrumenter omfatter instrumenter som trompet, baryton og trombone. Messinginstrumentene har en egen evne til å skape store «rom» og store følelser. Hvem er det ikke som kunne tenke seg å spille en fanfare eller blåse fletta av de som skulle gå forbi?

I Gjerdrum kulturskole foregår messingundervisningen hovedsakelig som individuell undervisning eller i små grupper, satt sammen etter alder og nivå. Alle elever får individuell oppfølging på sitt nivå.

Informasjon om lærer: Àlex Maestro har en bachelorgrad i utøvende trompet fra School of Music of Catalonia (ESMUC), en mastergrad fra Norges musikkhøgskole med fokus på allsidighet som trompetist og videreutdanning som dirigent. Han fullfører for tiden sin master i pedagogikk.  Som frilans utøvende spiller han innen mange ulike sjangre med blant andre KORK, Oslo-Filharmonien, og Barcelona Symphony Orchestra.

Kurstilbud

Individuell undervisning

Alder/Nivå: Fra 6/7 år

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2. Undervisningen skjer i tidsrommet 12:25-18:00 på Gjerdrum kulturhus.

Piano

Piano er et av de mest brukte instrumentene innen flere ulike sjangre som klassisk, jazz, rock og pop. Mange av de kjente komponistene fra sen barokk og frem til i dag har komponert musikk for piano, og pianoet blir også brukt til å akkompagnere flere andre instrumenter.

Vi tilbyr pianoundervisning hvor du kan prøve deg innen flere ulike sjangre og ulike måter å tilnærme deg instrumentet på. Du må ha et piano hjemme som du kan øve på.

Informasjon om lærer: Polina Pedersen er utdannet pianopedagog fra Statlige Pedagogiske Universitetet i St.Petersburg/ Russland, har også mastergrad i musikkvitenskap fra UiO. Har mer enn 17 års erfaring med å undervise barn og voksne i pianospill og på keyboard. Hun har jobbet i Gjerdrum kulturskole siden 2007 og har siden utdannet mange flinke pianoelever.

Individuell pianoundervisning

Grunnkurs og videregående opplæring i det å kunne beherske bruken av piano. Hver enkel undervisning er elevtilpasset. Det er nødvendig å ha et tangentinstrument hjemme for å øve.

Anbefalt alder: fra og med 8 år.

Varighet: Undervisningen foregår en gang i uken og varer 25 min. Antall undervisningsuker per år er 35. Vi følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart høstsemester: uke 35, vårsemester: uke 2.

Pianoundervisning i grupper

Kurset er egnet for nybegynnere på skoletrinn 1 og 2. Kurset er tilpasset SFO tidene. Antall elever i gruppen er maks 4 personer. Målet med dette kurset er å presentere tangentinstrumenter til elevene gjennom lek og morsomme oppgaver. Det er ønskelig at eleven har en form for tangentinstrument hjemme, men dette er ikke obligatorisk.

Anbefalt alder: 6-7 år.

Varighet: Undervisningen foregår en gang i uken og varer 45 min. Antall undervisningsuker per år er 35. Vi følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart høstsemester: uke 35, vårsemester: uke 2.

Sang

Sang og tekstformidling er et sentralt element i all populærmusikk med eller uten mikrofon. Vi øver på grunnleggende sang- og pusteteknikk og gir eleven mulighet til å utforske ulike uttrykk og stemmeklanger. Eleven vil også få trening i mikrofonbruk og mulighet hvert semester til å synge sammen med andre. Det legges opp til at eleven får være delaktig i hvilke sanger de vil synge.

Undervisningen foregår alene eller i små grupper satt sammen etter alder og nivå. Alle elever får individuell oppfølging på sitt nivå. Våre sangelever blir ofte bedt om å synge sammen med andre elever og instrumenter under arrangementer og konserter.

Informasjon om lærer: Grethe Kristine Grindhaug Brekke er utdannet jazzsanger og sang- og musikkpedagog fra Queensland Conservatorium Griffith University og har Praktisk-Pedagogisk Utdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hun har undervist ved flere kulturskoler i Oslo og omegn og jobber for tiden også som sangpedagog ved Indre Østfold kulturskole. Hun jobber frilans som sanger- og pedagog og har hatt oppdrag som sangpedagog ved ulike barne- og ungdomsteatre. Hun har også skrevet musikk for teaterproduksjoner.

Kurstilbud

Individuell sangundervisning

Anbefalt alder: F.o.m. 9 år

Varighet: Undervisningen foregår en gang i uken og varer 25 min. Antall undervisningsuker per år er 35. Vi følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart høstsemester: uke 35, vårsemester: uke 2.

Slagverk

Slagverk omfatter trommesett, melodisk slagverk og perkusjon, og disse er sentrale instrumenter i alt fra pop og rock til klassisk og korps. Her lærer elevene å holde takten, spille ulike rytmemønstre og få en god slagteknikk, samt de lærer om mange forskjellige typer musikk og får ta del i samspill med andre elever. Vi jobber tett med Gjerdrum musikkorps hvis du som elev ønsker flere utfordringer.

Informasjon om lærerAsle Fjeldstad er utdannet jazz-trommeslager fra Universitetet i Stavanger, og med bred utøvende og pedagogisk erfaring som musiker innen all slags slagverk og perkusjon. Han har også studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til jobben i Gjerdrum er han fagleder for slagverk i Bærum kulturskole, komponerer/arrangerer musikk og spiller i band.

Kurstilbud

Slagverk (korpsmusikant eller som kulturskoleelev)

Alder/nivå: Fra 6/7 år

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2. Undervisningen skjer i tidsrommet 12:25-17:50 på rom 3 i kulturskolens lokaler på Gjerdrum barneskole.

Teater

Teater har som mål å fremstille eller fortelle en historie, idé eller følelse for et publikum. Teaterundervisningen foregår i grupper på maks. 14 elever, fra 3.-7. trinn. Gruppene deles inn etter alder og nivå. For de yngste er leken en viktig inngangsport til teaterets arbeidsformer, og gjennom dramalek og øvelser introduseres eleven for de skapende prosessene i teaterarbeidet. De eldre barna vil bli introdusert for ulike typer dramatisk tekst og bli kjent med mange ulike teknikker og metoder i teaterfaget. I løpet av året vil elevene få scenisk erfaring, i form av flere små visninger eller deltagelse i større oppsetninger. 

Informasjon om lærer:

Kurstilbud

Alder/Nivå:

Varighet:

Treblås

Treblås er samlebetegnelsen på instrumenter som klarinett og saksofon. De er essensielle instrumenter i et janitsjarkorps, men også innen jazz og klassisk musikk.  Bruksområdene er mange, og Norge har fostret noen av verdens beste treblåsere innen ulike sjangre. På Gjerdrum kulturskole foregår treblåsundervisningen hovedsakelig som individuell undervisning eller i små grupper, satt sammen etter alder og nivå. Alle elever får individuell oppfølging på sitt nivå. Undervisningen setter søkelys på følgende ferdigheter; grunnleggende spilleferdigheter på instrumentet, musikk i ulike stilarter og tidsepoker, blåseteknikk og fingerferdigheter.

Gjerdrum kulturskole samarbeider tett med Gjerdrum musikkorps. Utfordre gjerne deg selv og spill med oss og korpset!

Informasjon om lærer:

Kurstilbud

Alder/Nivå: Fra 6/7 år

Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager. Oppstart – høst: uke 35, vår: uke 2. Undervisningen skjer i tidsrommet 12:25-18:00 på Gjerdrum kulturhus.

Visuell kunst

Visuell kunst dekker mange av de kjente kunstformene med et stort utvalg teknikker som former det man ønsker å skape. Som elev i visuell kunst utfordres du til å tenke nytt med skaperglede i fokus. Gjennom ulike innfallsvinkler til faget får du erfaring med ulike teknikker alt fra klassisk tegning og maleri til animasjon på iPad og deltagelse i kommunens Land art-prosjekt. I løpet av året vil det bli arrangert utstillinger, samlinger og forestillinger der du sammen med andre får vist hva du holder på med.

Informasjon om lærer: Kristin Laberg er utdannet ved Statens Lærerhøgskole i forming, der hun fullførte faglærerutdanning med fordypning i tegning og tekstil. Ved siden av studiene gikk hun og lærte modellering av skulptur i Ingunn Bratteli Moens billedhoggeratelier. Etter mange år med undervisning, startet hun på Nydalen Kunstskole, hvor hun fullførte billedkunstutdannelse i 2016. Gjennom årene har hun deltatt på utstillinger i Flekkefjord, Oslo og Eidsvoll. De siste 12 årene har hun undervist i Visuell Kunst ved Gjerdrum og Eidsvoll Kulturskole.

Kurstilbud

Gruppeundervisning på Veståsen skole og Kulturskolen på Ask.

Alder: 8-12 år

Varighet: Følger skoleåret med oppstart uke 35 og uke 2


Publisert: 18.01.2017 09:53:56
Sist endret: 03.12.2020 12:18