Bibliotek

 

Åpningstider med betjening 

Mandag 12:00 - 19:00
Tirsdag, onsdag, torsdag      12:00 - 16:00
Fredag Stengt

 Biblioteket er åpent med betjening fra kl.11-15 følgende lørdager høsten 2019:

31.08., 14.09., 28.09., 12.10., 26.10., 09.11. og 23.11.

Meråpent bibliotek

Vi minner om at personer over 18 år kan oppgradere lånekortet til adgangskort ved å signere en kontrakt med oss, og få adgang til biblioteket hver dag fra kl. 07-21. Kom innom i betjent åpningstid, så ordner vi dette. 

Nytt i biblioteket

 • Cooper, James Fenimore : Den siste mohikaner : en beretning fra 1757

  Forlaget skriver om denne boka:

  Midt i de veldige skogene i provinsen New York, tett ved den kanadiske grensen, raser det en krig. Året er 1756, og kampen står mellom engelske og franske styrker og deres indianske allierte om herredømmet over de nordamerikanske koloniene. Eskortert av offiseren Duncan Heyward og den indianske stifinneren Magua, reiser søstrene Cora og Alice Munro fra fort Edward for å forenes med sin far, kommandanten på fort William Henry, en dagsreise unna. Men ferden gjennom den ugjestmilde villmarken viser seg å være et nøye planlagt komplott, og reisefølget berger med nød og neppe livet da Haukøye og hans indianervenner Chingachgook og Uncas kommer dem til unnsetning. Dette blir starten på et dramatisk eventyr, befolket med heltemodige soldater, svikefulle indianere og uskyldige nybyggere, og der storslått natur og voldsomme kamphandlinger danner et tragisk bakteppe for umulig kjærlighet og tidlig død.

  Dette er den første komplette norske utgaven av Den siste mohikaner, oversatt av Christian Heyerdahl.

 • Frøyen, Yngve : Gutten som hatet desember

  Forlaget skriver om denne boka:

  Mørke krefter og eldgammel ondskap

  I en navnløs norsk by skjer mystiske ting. Butikker må stenge og bygninger blir kjøpt opp. Folk dør, og de som dukker opp for å ta plassen deres er ikke helt ... menneskelige. De nye innbyggerne borer dype hull i bakken og fyller dem med sprengstoff.

  Benjamin, en ung gutt hjemsøkt av mareritt og skyldfølelse etter foreldrenes død, begynner å se gjenferd på byens kirkegård. Gjenferdene -- et eldre ektepar og en liten jente -- prøver å kontakte ham. To medlemmer av Benjamins familie har vært plaget av psykiske problemer, og Benjamin er slett ikke sikker på om han våger å tro sine egne øyne. Likevel bestemmer han seg for å undersøke det og befinner seg straks i livsfare. En lærer jager ham gjennom tomme skolekorridorer, og en kvinne i skogen prøver å spise ham. Den eneste han kan stole på er Shohreh, en ensom, muslimsk jente som kommer ham til unnsetning. Selv om Shoreh nekter å tro på historien hans om unaturlige hendelser, hjelper hun ham med å bryte seg inn i rådhuset, et av stedene de nye innbyggerne holder til. Og det de finner der, får henne til å skifte mening. Sammen må de to ungdommene trosse mørke krefter og en rasende snøstorm for å finne sannheten, men tiden renner ut.

Se flere »

Kalender

Se flere »

Aktuelt

"I love Gjerdrum" - familieforestilling, bok og utstilling

Forestillingen du ikke vil gå glipp av…!

Les mer »

Gjerdrumsdagen 2019

Invitasjon og påmelding. Frist 12. april!

Les mer »

Alle nyheter

Nyttige Apper

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Tilgjengelig på

Google PlayTM App StoreTM

Her finner du oss