test

Etablererprøven

Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Etablererprøven er en forutsetning for å få serveringsbevilling. Den som skal være daglig leder på et serveringssted må ha bestått etablererprøven, og ha fylt 18 år.

Gjennomføring av prøven

  • Møt opp 15 minutter før prøven starter for å få utdelt brukernavn og passord
  • Ta med gyldig legitimasjon (pass, førerkot, bankkort med bilde eller nasjonalt identitetskort)
  • Prøven er en flervalgsprøve på 90 minuetter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.
  • Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er lov å ha med lovsamling (Norges lover).
  • Du får ikke tilbake pengene hvis du ikke møter opp. Refusjon gis ved legeerklæring.
Oppsatte prøver i 2025
  • 23.januar
  • 20. februar
  • 27. mars
  • 24. april
  • 22. mai
  • 19. juni
  • 21. august
  • 18. september
  • 23. oktober
  • 20. november

Vi har ingen datoer i juli og desember.

Pensum

Boken "Læremateriell - Etablererprøven for serveringsvirksomheter" er pensum, og kan kjøpes hos VINN (vinn.no)

Prøvebevis

Alle som består etablererprøven får et prøvebevis, som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap om serveringsloven. Beviset er gyldig på ubestemt tid. Prøvebeviset sendes på e-post.

Publisert: 06.11.2023 13:10:19
Sist endret: 19.11.2024 10:39

Publisert: 06.11.2023 13:10:19
Sist endret: 19.11.2024 10:39

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?