Unge Arrangører Gjerdrum

For ungdom. Av ungdom. Unge arrangører er en gruppe ungdom som jobber frivillig i Gjerdrum kommune for å igangsette aktiviteter og arrangementer for ungdom i bygda.

Gjennom året samarbeider arrangørene med ansatte i kommunen og organisasjoner i bygda. Arrangørene er en uavhengig gruppe, men har tilknytning til kulturavdelingen og får støtte til gjennomføring av ulike tiltak. Gruppa har en egen kontaktperson som kan veilede og backe gruppa, og som har ansvar for kommunens del av arrangementer som skjer i samarbeid med kulturhuset eller kommunen.

Hvem bestemmer, egentlig?

I Ung Fritid skjer all aktivitet og utvikling av tilbud med stor grad av medvirkning fra målgruppen. Unge arrangører er, sammen med styret i fritidsklubben og Ungdomsrådet, en gruppe som aktivt deltar i utarbeidelse av årshjul, programmering på kulturhuset og å forme tilbudene til ungdom i bygda. Mange av arrangørene har mange års erfaring med å delta på fritidsklubb, være med på UKM, og deltagere i både aktiviter og arrangementer. For de ansatte i kommunen er det et prinsipp at all aktivitet og utvikling skal være i tråd med ungdommenes ønsker. Det betyr selvsagt ikke at vi får til alt man ønsker seg, men av og til kommer vi kanskje nærme! Arrangørene har ofte søkt tilskuddsmidler for å gjennomføre ting som koster en del penger, ettersom kommunen selv ikke har økonomi til å betale for slike ting på det vanlige budsjettet sitt.

Hvem har ansvaret?

Det er kontaktpersonen i kommunen som er ansvarlig når det skal gjennomføres større aktiviteter, og det er dermed kontaktpersonens ansvar at man følger alle lover og regler, at forsikringer er i orden, og at f.eks. brannvesen og politi varsles. Det er også kommunen som står for påmeldinger og kommunikasjon med deltagere og foreldre.

Hva er det egentlig man gjør?

Svaret er egentlig alt som må gjøres i forbindelse med et arrangement. Planlegge, booke artister, skaffe frivillige voksne, markedsføre, rigge scene, handle, ta imot artister eller kursholdere, lage regler og infoskriv, gjennomføre billettkontroller og ta imot publikum.


Hvorfor gidder ungdommer å jobbe frivillig?

Det lurer mange på. Ungdommene i gruppa sitt svar er enkelt: Fordi det er så utrolig gøy!

Man lærer mye, men man bestemmer selv hva man vil lære. Alle får engasjere seg i det de liker best. Noen er på scenen, noen trives best backstage, noen liker å planlegge og evaluere, noen liker teknikken… Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan bidra med. Og det er kanskje nøkkelen til gleden? Selv om alle er med å rigge og rydde, kan man bruke mest tid på det man selv føler man får til, der man kan lære mer om noe man er interessert i, eller det som rett og slett er mest gøy.

 Arrangørgruppa blir en ekstra vennegjeng, de har det hyggelig, krangler, feirer, ler, jobber, shower og tar vare på hverandre. Og så er det bare rett og rimelig at ungdom skal bestemme hva som skal arrangeres for ungdom, og når man er med i Unge Arrangører  får man være med å avgjøre hvilke artister eller arrangmenter man har lyst til å få til.

Organisering

Unge arrangører har et styre som kan ta beslutninger når man ikke har mulighet til å samle hele gruppa, eller det ikke trengs. Ellers skjer mye av kommunikasjonen på sosiale medier, og møter kan gjennomføres både digitalt og fysisk. Møtene innkalles etter behov, som regel et par møter før et arrangement, og et evalueringsmøte etterpå. I dag består styret av leder, økonomiansvarlig, nestleder og styremedlemmer. I tillegg fordeles PR-ansvar, HMS-ansvarlig, backstage/artistansvarlig, teknisk ansvarlig og andre oppgaver etter behov.

 

Typiske ting UA i Gjerdrum gjennomfører:

  • LAN
  • Neonparty
  • UKM
  • Ungdomsfestival
  • Klubbscene
  • Konsert (for eksempel til inntekt for TV-aksjonen)

Publisert: 10.11.2023 12:31:41
Sist endret: 19.01.2024 13:13

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?