Kontaktinformasjon
Fra mandag 11. januar, vil Gjerdrum helsestasjon holde til på Kløfta helsestasjon, Skolevegen 14 A, 2040 Kløfta. Jordmor, helsestasjonslege, fysioterapeut, familieteam og helsesykepleiere kan treffes her.
Trenger du kontakt med helsestasjonen, har du behov for å prate med helsesykepleier, jordmor, familieteam eller fysioterapeut er det bare å ringe oss!
Telefon: 66 10 63 10 (mandag, onsdag og torsdag) kl 08:30- 13:00. Stengt fra kl 11:30 -12.00 (lunsj)
Tirsdag og fredag: rettes henvendelser til kommunes sentralbord på tlf. 66 10 60 00.
Postadresse: Postboks 10, 2024 Gjerdrum
Epost: helsestasjon@gjerdrum.kommune.no
Kontaktinfo til barnefysio er via Helsestasjonen.
Fysio for voksne og ergoterapi skal henvendelser til Mottak og utredning på tlf.: 66106117.
Åpningstider
Helsestasjon 0-5 år: mandag-fredag kl.08.00-15.00 (timeavtaler)
Helsestasjon ungdom: mandag kl.15.00-17.00 (drop-in)
Barn som pårørende
Gjerdrum kommune har i 2017-2020 utarbeidet en modell for arbeidet med barn som pårørende 0-18 år.
Her finner du mye informasjon om temaet
Jordmortjenester
Jordmortjenesten kan tilby den gravide med partner informasjon og veiledning om svangerskapet, fødselen og det å bli foreldre.
I samarbeid med fastlegen vil jordmor forsøke å gi den gravide best mulig oppfølging og omsorg under svangerskapet. Gravide kan fritt velge hvem de vil gå til svangerskapskonsultasjon hos. De fleste velger å gå til jordmor og lege annenhver gang.
Program for svangerskapsomsorgen i Gjerdrum
Timeavtale
Konsultasjoner hos jordmor avtales fortløpende. Dersom du er forhindret fra å møte, gi raskt beskjed slik at andre kan benytte timen. Jordmor er til stede mandag og torsdag.
Helsestasjon 0-5 år
Helsestasjonen er en kommunal helsetjeneste for alle barn i aldersgruppen 0 – 5 år. Helsestasjonen arbeider for å fremme barns helse og trivsel, samt forebygge sykdom og skade. Ansatte på helsestasjonen har taushetsplikt og tjenesten er gratis. Vi tilbyr vaksiner etter det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet.
Barnevaksinasjonsprogrammet
Det anbefalte vaksinasjonsprogrammet inneholder nå vaksiner mot elleve forskjellige sykdommer.
Syke barn
Syke barn skal ikke møte på helsestasjonen av hensyn til smittefare. Ring og avtal ny time. Trenger du legevurdering ta kontakt med fastlegen din.
Timeavtale
Konsultasjoner på helsestasjonen avtales fortløpende, eller per brev. Husk å møte opp i god tid. Dersom du er forhindret fra å møte, gi raskt beskjed slik at andre kan benytte timen.
Åpen helsestasjon
Vi har åpen helsestasjon hver mandag kl. 13.30-15.00. Her kan du komme med barnet ditt hvis du ønsker vektkontroll eller har spørsmål om små og store ting. Du er også velkommen hvis du bare ønsker å slå av en prat, eller komme for å treffe andre foreldre. Helsesøster er alltid til stede.
Her trenger du ikke å bestille time, bare drop in.
Skolehelsetjenesten
Skolehelsetjenesten er en kommunal tjeneste til alle elever i grunnskole og videregående skole.
Skolehelsetjenesten har som mål å forebygge sykdom og skade, samt å fremme elevens totale helse, fysisk, psykisk og sosialt.
Helsesykepleier
Helsesykepleier følger opp enkeltelever etter behov. Helsesykepleier har taushetsplikt, tilbudet er gratis.
Hver skole har en helsesykepleier som har fast tilstedetid på den enkelte skole.
Barnevaksinasjonsprogrammet
Det anbefalte vaksinasjonsprogrammet inneholder nå vaksiner mot elleve forskjellige sykdommer.
Kontakt
Helsesøster er til stede på de enkelte skolene tre dager i uka:
Veståsen skole: tirsdag, onsdag og torsdag - telefon: 474 66 223
Gjerdrum barneskole: tirsdag, onsdag og torsdag - telefon: 941 77 903
Gjerdrum ungdomsskole: mandag, onsdag og torsdag - telefon: 970 92 479
Helsestasjon for ungdom
Helsestasjon for Ungdom er et gratis tilbud, og det er ingen timebestilling. Her kan du snakke om alt du lurer på, for eksempel samliv, seksualitet, psykisk helse, rus, prevensjon, abort, svangerskap, familieproblemer, seksuelt overførbare infeksjoner (SOI), spiseforstyrrelser eller andre tanker og problemer.
Her jobber helsesykepleiere og leger som gir råd og veiledning. Her får du gratis kondomer, resept på hormonell prevensjon, urintesting ved spørsmål om SOI eller graviditet mm. Du kan også få hjelp til å komme i kontakt med andre hjelpeinstanser, dersom det er behov for det.
Helsestasjon for ungdom er et tilbud til aldersgruppen 13 - 24 år.
Snapchat
Helsestasjon for ungdom er på snapchat: «helsesostera». Her kan du som ungdom få informasjon om ungdomshelse, åpningstider og snappe med helsesøster.
Fysioterapi for barn og unge
Barn og unge som har nedsatt funksjonsevne kan få bistand av fysioterapeut. Det er ikke nødvendig med henvisning fra lege.
Foreldre kan ta direkte kontakt, eller barnet kan henvises fra helsesykepleier, lege, barnehage, skole og andre instanser.
Vi kan tilby:
- undersøkelse, vurdering og behandling ved usikkerhet rundt barnets bevegelsesutvikling
- veiledning og trening for barn med funksjonsnedsettelse
- veiledning og rådgivning til foreldre, barnehager og skoler når det gjelder fysisk aktivitet og stimulering av barns bevegelsesutvikling
Fysioterapitjenesten består av fysioterapeuter med kompetanse i forhold til barn.
Du får tjenestene våre der det er mest hensiktsmessig - enten i våre behandlingslokaler, i barnehager, på skoler eller i hjemmet.
Fysioterapeutene samarbeider tett med ergoterapeutene og helsesykepleier i kommunen.
Reisevaksinasjon
Smittevern
Kommunen skal ifølge smittevernloven sørge for at alle som bor eller midlertidig oppholder seg i kommunen er sikret nødvendige smittevernhjelp, herunder tuberkulosearbeid. Dette kan være forebyggende tiltak, nødvendige undersøkelser og behandling. Smittevernlegen/kommuneoverlegen og helsestasjonen har ansvaret for dette arbeidet.
Syke barn, barnehager og skoler
Familieteam
Familieteamet på helsestasjonen er et lavterskeltilbud til familier med barn og ungdom mellom 0-18 år i Gjerdrum kommune. Familieteamet skal drive forebyggende psykisk helsearbeid, med fokus på hva barnet eller ungdommen trenger av støtte i sin utvikling.
Vanlige henvendelser knytter seg blant annet til tristhet/nedstemthet, sorg, sinne, engstelse/angstproblematikk, uro, mistrivsel. Videre kan det være problemer i forhold til venner eller familie, foreldre som opplever utfordringer i foreldrerollen, reaksjoner på livsbelastninger og barn som er pårørende i familier med fysisk/psykisk sykdom og/eller rusproblematikk.
Vi tilbyr familiesamtaler, individuelle samtaler, veiledning og gruppetilbud.
Ta kontakt med helsestasjonen dersom dere ser behov for hjelp fra familieteamet.
Helsenorge.no - barn og unges psykiske helse
Henvisningskjema finner du i vår skjemaoversikt
Her finner du oss
Publisert: 29.10.2019 14:30:00
Sist endret: 12.01.2021 15:19