Gjerdrum Jeger- og Fiskerforening har satt opp en premie til alle små og store som besøker alle de 19 fiskevannene i Almenninga. Der er det plassert ut små postkasser med kort som man kan levere inn til GJFF når man har vært på alle. Premien er en nål som beviser at du er kjent på alle markas fiskeplasser.

GJFF premierer årets beste naturfotograf, så ikke glem fotoapparatet på turen. Kanskje får du årets blinkskudd på en av dine turer, man vet aldri hvilket motiv som kan dukke opp.

Blåstien fra Kokstadvangen

Blåstien fra Kokstadvangen over Henivangen langs Buvatnet opp til Prestfossen, videre nordover til Myrgruvefossen. Følg blåstien videre til Årstadvangen og videre nordover til Gjerdrumsgjermenningen. En fantastisk tur i lett terreng med mange flotte naturperler underveis. Myrgruvefossen er en naturlig rasteplass på turen. Et sted som av mange er klassifisert som den flotteste plassen i Allmenninga, særlig når elva går stor på forsommeren.

Stien fra A-brua til Busterudvangen

Følg lysløypa til toppen og ta blåløypa til venstre mot Busterudvangen. Over Ringdalsveien følger du den blåmerkede stien videre oppover til neste grusvei som er Busterudveien. Følg blåstien videre oppover til du er på Busterudvangen. Premien er en utsikt over "halve Romerike". Herfra har du en rekke turmuligheter.

Busterudvangen over Rundtjern til Ringdalskoja

Man går i åpen furuskog med flott utsikt over mot Skedsmo. Man passerer Skutetjerna og Rundtjern før man bikker nedover mot Ringdalen. Husk å holde til venstre på stien mot Ringdalshytta, ellers blir turen betydelig lenger da man havner på Solberg i Skedsmo.

Busterudvangen til Prekestolen

Denne stien er ikke godt merket og stiller krav til dere som tar turen. Premien er markas høyeste punkt ca. 450 meter over havet. Turen går vestover på blåløypa retning Mastutjern. I stedet for å følge stien dit, tar man av mot venstre ved kraftledningene og følger denne stien i sørvestlig retning. Til å begynne med ganske flatt, men med betydelig stigning på slutten.

Myrgruvefossen til Gruvebakken

En historisk tur gjennom kulturminner fra flere hundre år tilbake. Følg "Konstastien" gjennom et utrolig terreng, hvor man på 1700 tallet lagde en anretning for et pumpesystem som skulle holde gruvene på Gruvebakken tom for vann. En tur som får en til å tenke på en tid da ikke alt gjorde seg selv.

Rokstadbakkene til Mastutjern

Ta siste vei til venstre før Kokstadvangen. Forbi bommen går du inn i Allmenningas verste eller beste motbakke avhengig av din innstilling. Den går 3 km rett oppover og premien er selvfølgelig markas beste utsikt når du endelig når toppen! Deretter følger du veien videre nok en kilometer, før du tar stien i enden av veien ned til vakre Mastutjern. Hold til høyre på stien, så kommer du til en flott rasteplass med god utsikt over vannet.

A-brua til Spikertjernshytta

Start turen langs lysløypa nordover og ta av første sti til høyre mot Ringdalsveien. Kryss denne og følg blåstien videre nordover. Stien går parallelt med veien mot Kokstadvangen, og krysser flere bekkeleier som er kloppet. Følg stien til venstre når du nærmer deg Kokstadvangen, og følg blåstien til toppen. Da ser du endelig Spikertjern på enden av myra.

Gruvebakkveien til Stråtjern

Parker på Gruvebakkveien inn til bommen ved saueinnhegninga. Derfra følger du veien mot Vangsvangen og snuplassen på Vangsveien (noen kaller denne for Nyveien). Rett nordover går det en sti som du følger i ca to kilometer. Turen går gjennom markas villeste og mest uberørte natur, hvor mulighetene for en skikkelig naturopplevelse er absolutt til stede.

Gjerdrumsgjermenningen – Kirkebygjermenningen - Smalgjermenningen

Parker på innerste parkeringsplass på Gjermenningsveien. Følg stien nordover over Gjermåa til Gjerdrumsgjermenningen. Følg stien over brua, og følg blåstien nord-vestover mot Kirkebygjermenningen. Turen går langs Gjerdrumsgjermenningen i fantastisk natur og ender ved Steinkistedemningen på Kirkebygjermenningen. Følg stien videre langs dette flotte vannet som ligger idyllisk til i flott åpen furuskog. Mange har denne turen som årets turopplevelse. På enden av dette vannet følger Smalgjermenningen. Her er en fantastisk flott leirplass.

Indrefileten

Tilslutt en opplevelse for alle stisykkelentusiaster. Denne turen går på godt preparerte stier fra Gjerdrumsallmenninga og ned til Solberg på Skedsmosida. Parker på enden av Busterudveien og følg blåstien i retning Busterudvangen. Etter ca 500 meter ta blåstien til venstre sørover. Du kommer inn i et parti som er dårlig merket, men hold deg i retning av skogkanten over et hogstfelt så finner du igjen blåstien sørover. Kos deg på et krevende, men meget morsomt parti ned mot Rundtjern. Fortsett videre sørover og følg blåstien. Hold til høyre retning Nittedal. Stien går slakt nedover i fire kilometer i meget flott terreng. Stiene er ypperlige og overkommerlig for de fleste. Turen ender på Solberg hvor du har mange alternativer hjem, blant annet traseen til Raumerittet over Ringdalskoja.

Gjerdrum Jeger og Fiskerforening

Utlån av utstyr - GJFF