I begynnelsen av april var representanter for Gøteborg på besøk i Gjerdrum. De var på befaring i skredområdet og hadde interessante møter med fagpersoner i NVE og i kommunen.

20.-22. juni var det tid for gjenvisitt. Politikere, ansatte i kommunen og NVEs folk i Gjerdrum hadde et tettpakket, interessant og lærerikt program de to dagene besøket varte. Victoria Svahn fra Stadsbygnadskontoret og professor Göran Sällfors fra Chalmers tekniska högskola tok i mot oss og ledet programmet. På formiddagen fikk vi et spennende innlegg fra Statens geotekniska institut etterfulgt av erfaringene til de som har jobbet med planrelaterte og psykososiale forhold knyttet til skredet.

Tuve velforening har laget utstillinger 30 og 40 år etter skredet. Vi besøkte utstillingene, traff berørte beboere og hørte deres historier. Etter befaring til fots i skredområdet ble det også tid til en rundtur i byen for å se på andre kommunale prosjekter.

Formiddagen onsdag fortsatte med møter med Stadsbygnadskontoret før vi tok bussen hjem igjen til Gjerdrum og siste kommunestyremøte før sommeren for politikerne og administrasjonen.

Vi takker Gøteborg kommune for gjestfriheten og et veldig lærerikt og hyggelig besøk!

Her er noen bilder fra turen (📷 Paul Christen Røhr, NVE, og Berit Adriansen, Gjerdrum kommune)

Hos Stadsbygnadskontoret

Hos Stadsbygnadskontoret

Utstilling 30 og 40 år etter skredet

Utstilling 30 og 40 år etter skredet

Møte med berørte beboere

Møte med berørte beboere

Befaring i skredområdet 1   Befaring i skredområdet 2

Befaring i skredområdet 

Møte dag 2 hos Stadsbygnadskontoret

Møte dag 2 hos Stadsbygnadskontoret


Publisert: 07.07.2022 11:15:34
Sist endret: 07.07.2022 11:16