Innhold

En skikkelig god vegetar høstgryte som både små og store vil like! Fant denne oppskriften på vegetarbloggen.no, men har gjort noen modifikasjoner. Har man ikke alle krydderne, må man ikke ha alle. Smak deg frem. Vil man tilsette kjøtt så kan man også gjøre det, her er mulighetene mange. Oppskriften er til ca. 4 personer.

Ingredienser

  • 2 desiliter hermetiske kikerter
  • 2 desiliter hermetiske kidneybønner
  • 4 centimeter ingefær
  • 2 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 1 teskje gurkemeie (kan sløyfes)
  • 1 teskje kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1 glass tomatpuré
  • 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 3 spiseskjeer rosiner (kan sløyfes)
  • 1 sitron
  • 3-4 kvaster koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Riv eller finhakk ingefær, finhakk sjalottløk og chili.
  • Skjær paprika i terninger, gulrøtter i ringer.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor gryte.
  • Ha i ingefær, sjalottløk og chili og la det surre i 2-3 minutter.
  • Ha i spisskummen, røkt paprikapulver, gurkemeie, kanel og stjerneanis, la det surre i et par minutter til.


Publisert: 13.09.2017 13:07:02
Sist endret: 13.09.2017 13:07