LANDART i skyene

LANDART Gjerdrum 2017

LANDART Gjerdrum 2017 går av stabelen som en del av Kulturuker i Gjerdrum 14.-29. oktober, og i dag var det pressevisning med helikoptertur, og flere representanter fra lokal presse møtte opp. Under kulturukene vil en rekke verk presenteres i landskapet i kommunen.

Offisiell åpning

Lørdag 14. oktober kl.12.00 går startskuddet for LANDART og Kulturuker i Gjerdrum 2017 i parken utenfor kulturhuset. Det blir offisiell åpning og snorklipping ved ordfører og kultursjef, presentasjon av årets LANDART-verk og kunstnere ved prosjektlederne Liva Mork og Mari Meen Halsøy. Det vil også bli musikalske innslag ved Gjerikara og Gjerdrum musikklag, og enkel servering. Rett etter åpningen er det mulighet for å delta på LANDART-omvisning på sykkel eller med bil.

LANDART Gjerdrum er et relasjonelt og stedsspesifikt prosjekt hvor kunstverkene blir utviklet og produsert av lokale bønder i kommunen, i samarbeid med kunstnere. Noen utvalgte kunstnere er invitert til å gjøre selvstendige verk i naturen, i tillegg til verk laget i samarbeid med Den kulturelle skolesekken og Visuell kunst ved Gjerdrum kulturskole. Målet er å lage samtidsaktuell kunst i kulturlandskapet med utgangspunkt i deltakernes egne interesser.

I tillegg til verkene på jordene i kommunen, er det flere verk i Gjerdrum Allmenning og i Ask sentrum. Et rikholdig formidlingsprogram byr på omvisninger på sykkel, foredrag, kunstnersamtaler og forhåpentligvis mange gode kunstopplevelser.

Verkene kan observeres på bakkenivå og fra luftrommet over kommunen ved innflygning til Oslo lufthavn. Det er i alt 18 verk realisert på ulike steder i Gjerdrum. På Ask er det bygget en hytte i et tre, laget av sibirsk lerk og malmfuru med solcelleanlegg og innvendig belysning. I Allmenningen er det hugget inn gamle ordtak i trestammer som har falt. Flere store verk er pløyd på bøndenes jorder, og Lysdammen er fylt med flytende miniatyrlandskap.

LANDART Gjerdrum er et samarbeid mellom Gjerdrum kommune og Gjerdrum bondelag. Prosjektet er støttet av Akershus fylkeskommune, Sparebankstiftelsen og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Vi ønsker hver og en hjertelig velkommen til åpning lørdag 14. oktober kl.12.00 i parken utenfor kulturhuset!

Se artikkel i Romerikes blad.

En smakebit fra dagens pressevisning

Publisert: 12.10.2017 15:17:21
Sist endret: 13.10.2017 09:03