Innhold

Ingredienser

  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss honning
  • 1 dl eplejuice
  • 300 g havregryn
  • 50 g solsikkefrø
  • 4 ss sesamfrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 100 g hakkede mandler/hasselnøtter/valnøtter
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 klyper salt
  • 75-100 gram tørket frukt og bær (f.eks. eple, aprikos, tranebær, fiken)

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 150C (evt. 130C på varmluft).
  • Bland olje, honning og eplejuice i en stor bolle.
  • Ha i det tørre bortsett fra den tørkede frukten som tilsettes etter stekingen og rør rundt.
  • Dekk to stekeplater med bakepapir og fordel granolaen jevnt over platene. Stekes midt i ovnen i ca 50 min. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.
  • La blandingen avkjøles, tilsett tørket frukt og bær, og hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Serveres med gresk yoghurt eller syrnet melk og gjerne litt friske eller frosne bær.
  • Granolaen er holdbar i lufttett boks i opptil 4 uker.


Publisert: 18.09.2017 15:03:07
Sist endret: 18.09.2017 15:03