Gjerdrumsprisen

Gjerdrumsprisen 2021 gikk til Tommy Kragseth Hansen. Hansen er moderator for Gjerdrumsportalen, som er vår Gjerdrums online «lokalavis», en «avis» som har nesten 7000 medlemmer. På grunn av raset har behovet for informasjon og samtalefora vært langt mer nødvendig enn tidligere. Hansen har døgnet rundt manøvrert og holdt orden på Gjerdrumsportalen. Han har laget grupperegler for brukerne, slettet innlegg som ikke var passende og «kastet ut» folk som ikke har greid å forholde seg til reglene. Dette er ikke noen 8 -16-jobb, for det er aktivitet døgnet rundt, og kontroll fra administrator er absolutt nødvendig.

Hansen formidler viktig informasjon til mange av Gjerdrums innbyggere, saklig og ryddig. Mye av det som skjer i Gjerdrum postes eller re-postes her, både fra private personer, fra offentlige instanser og fra lokalt næringsliv.

Med prisen følger et kunstverk til en verdi av kr 5000,-, som vinneren selv kan velge. I stedet for et kunstverk ønsker Hansen at pengene skal gå til Gjerdrum sanitetsforening, som gjorde en stor innsats i forbindelse med raset.

Tommy Kragseth Hansen kunne ikke være tilstede under utdelingen, men vil motta prisen på et kommunestyremøte.

Unge utøveres idrettspris

I år var det to personer som fikk Unge utøveres idrettspris.

Den ene gikk til Sofi Tisland, som har gjort det godt og gjør det fortsatt godt på fotballbanen. Hun startet i GIL i 2006 og viste seg tidlig som et talent. Hun spilte på Jenter 15 og 17 selv om hun på papiret var en Jente-14-spiller.

Utenfor kommunen har hun også vist sine ferdigheter, og ble tatt ut til sonetrening i regi av kretsen i 2018, og i 2019 ble hun tatt ut på kretslaget som fast midtstopper. I 2020 ble Sofi tatt ut til Equinor Talentleir i Porsgrunn for 14-åringer, kun landets største talenter blir tatt ut til dette, som er en del av NFF sin landslagsskole. Målet er å bli tatt ut på landslaget.

Med topp innsats og godt humør, som ærlig og lojal lagvenninne, går hun foran som et godt eksempel. Hun er seriøs og målbevisst og vi ønsker henne lykke til videre mot toppen.

Den andre idrettsprisen gikk til Sarah Edseth Solbakken. Sarah driver en sport som altfor sjelden får oppmerksomhet, nemlig dressur-ridning. Hun har gjort seg bemerket, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har deltatt i NM hele seks ganger, ble Norgesmester i 2015 og 2016, både lag og individuelt. Hun har tatt bronsje tre ganger i Nordisk mesterskap, og i EM to ganger. I 2020 red hun NM i aldersgruppen 22-25 år, to år før hennes egen alder og tok sølvmedalje. Sarah har to konkurransehester, en i aldersgruppen 18-21 år, og en i aldersgruppen 22-25 år. Hun  stiller på landslaget i begge aldersgrupper.

Sahra er et stort ryttertalent og et godt forbilde, hun inspirerer både yngre og eldre ryttere og har sitt virke på Stall Flatner her i Gjerdrum.

Vi gratulerer alle vinnerne!

Sofi Tisland og Sarah Edseth Solbakken mottok Unge utøveres idrettspris

Publisert: 14.09.2021 13:45:48