Gjerdrum blant de beste kommunene i landet

Med en framgang på hele 85 plasser klatrer Gjerdrum kommune til 7.plass på Kommunal Rapports kommunebarometer.

Kommunebarometeret er en årlig måling i regi av Kommunal Rapport hvor landets kommuner rangeres etter 152 nøkkeltall på tvers av 12 sektorer. Kommunebarometeret 2018 gir hovedsaklig informasjon om driften i fjor.

Gjerdrum scorer best på økonomi (28), videre kostnadsnivå (31), barnevern (38) og miljø og ressurser (42). Ordfører Anders Østensen syns resultatet er gledelig. - Vi jobber hele tiden for å forbedre oss, og vi må ta dette som et bevis på at vi gjør mye riktig. Når det er sagt har Gjerdrum flere gode forutsetninger, som gode sosiale levekår, solide skatteinntekter og en god beliggenhet i et sentralt område.

Ordføreren understreker samtidig at kommunens egen brukerundersøkelse blant innbyggerne er like viktig som resultatene fra Kommunebarometeret. Kommunen har fortsatt forbedringespotensiale innen flere områder, med barnehage (288), helse (290) og kultur (355) i nedre sjikt av barometeret. Rådmann Frits Arne Eriksen har følgende kommentar; -  Vi har hatt noen dispensasjoner på kompetanse i barnehagene. Når det gjelder kultur mener jeg Gjerdrum har et svært godt tilbud til sine innbyggere, men det gjenspeiles ikke i disse måltallene.

Med sin 7.plass er Gjerdrum kommune en av de beste kommunene i landet, og nøkkeltallene er klart bedre enn økonomiske forutsetninger skulle tilsi. Dette viser en positiv utvikling, noe vi er svært fornøyd med.

Kommunal Rapport 11/18

Publisert: 12.04.2018 11:20:22