Innhold

Ingredienser

Oppskriften er beregnet til 4 personer, og passer ypperlig til grillmat.

  • 450 g brokkoli (bruk gjerne hele brokkolien, bare kutt det opp i små biter)
  • 125 g bacon/spekeskinke/røkt skinke
  • 3 dl lett creme fraiche eller kesam
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 60 g solsikkekjerner eller pinjekjerner (ca. 1 dl)
  • 100 g rosiner (ca. 1,5 dl)
  • 1 ts balsamicoeddik
  • ½ ts friskpresset sitronsaft
  • 1 ts sukker (kan sløyfes)
  • ¼ ts salt

Slik gjør du

  • Kutt opp brokkolien i små biter
  • Stek bacon og legg skivene på kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  • Finhakk løken og bland sammen med creme fraichen og de øvrige ingrediensene.
  • Tilsett brokkolibukettene og bland alt sammen.
  • Pynt til slutt med bacon på toppen.

 


Publisert: 10.04.2017 12:33:50
Sist endret: 10.04.2017 12:33