Årets prisvinnere i Gjerdrum

Kommunestyret i Gjerdrum vedtok på møtet 2. mai kommunens prisvinnere for 2018.

Gjerdrumsprisen: Mona Engell
Unge utøveres kulturpris: Thea Mariel Vatndal
Unge utøveres idrettspris: Olaus Oserud Bentzen

Forslag på kandidater ble lagt frem i møtet av representant for Utvalg for kultursaker, Geir Havenstrøm (V). Tildelingene ble enstemmig vedtatt.

Prisene deles ut i forbindelse med Gjerdrumsfestivalen, nærmere bestemt på Gjerdrumsdagen, lørdag 9. juni 2018.

Retningslinjer for prisene, samt oversikt over tidligere vinnere

Presentasjon av årets prisvinnere

Gjerdrumsprisen 2018

Mona Engell har i en årrekke bidratt med frivillige innsats til det beste for folk i Gjerdrum. Gjennom sitt store sosiale engasjement og empatiske væremåte, kombinert med mye pågangsmot og gjennomføringskraft, har hun ytt en innsats helt utenom det vanlige.

Som lagleder fulgte Mona et jentelag i fotballgruppa i Gjerdrum idrettslag helt fra de var småjenter til de ble damelag. Mona sto alltid først i dugnadskøen. Hun var lagleder og hele lagets «mamma».

Mona var også med i kulissene i skolekorpset og ikke minst i Gjerdrum amatørteater (GAT), der barna hennes deltok. I GAT deltok hun spesielt aktivt i scenegruppa der alt skulle ordnes og fikses til fire forestillinger i året. Mona har også vært med og bidratt når både kulturhus og idrettshall ble bygget på dugnad i sin tid.

I Historielaget har hun vært en aktiv deltaker, hatt ulike verv og blant annet startet turgruppa «Ryggsekken», som fremdeles arrangerer populære turer iblandet bygdehistorie. Mona har også sittet to perioder i kommunestyret på 2000-tallet for arbeiderpartiet.

I LHL har hun vært aktiv som studieleder og i reisekomiteen. Gjennom engasjementet der har hun også ansvaret for trimgruppe på kulturhuset i samarbeid med frisklivssentralen, samt en treningsgruppe i idrettshallen. Trening holder hun også på atletklubben. Hun stiller gjerne med hjemmebakst og kaffe i tillegg, for å skape litt ekstra hygge rundt aktivitetene.

Mona har vært med på å holde tak i Kvinnenettverket i Gjerdrum, hvor kvinner fra ulike kulturer møtes. Hun er også aktiv som leksehjelp for flyktninger. Hun tar gjerne ekstra ansvar med å rekruttere nye deltakere eller frivillige, hvis det er behov for det.

«Samarbeidsgruppa for lag og foreninger» er det Mona som har startet og holder hånd om. Her møtes lag og foreninger for å planlegge sine aktiviteter sammen, blant annet for å unngå kollisjoner og stimulere til økt samarbeid. I 2018 har hun startet opp en lesegruppe for svaksynte på biblioteket.

Mona utgjør en forskjell for sine medmennesker gjennom alt hun er og holder tak i. Gjennom sitt store engasjement bidrar hun sterkt til å sikre god integrering, skape trygge sosiale møteplasser og nettverk, få folk i aktivitet og trening, løfte fram kulturhistorien og sørge for at Gjerdrum er en bygd som sikrer livskvalitet for alle. Hun sørger for et godt samarbeid mellom frivilligheten og det offentlige, og er en ildsjel med stor «I».

Mona Engell er en verdig vinner av Gjerdrumsprisen!

Unge utøveres kulturpris 2018

Thea Mariel Vatndal er født i 2000 og har gjennom mange år markert seg sterkt i kulturlivet i Gjerdrum. Hun går nå på Skedsmo videregående skole.

Thea har hatt scenen som sin arena, i utrolig mange år, tross sin unge alder. Hun gikk på teater i Gjerdrum kulturskole i flere sesonger før hun ble med i Gjerdrum amatørteater, der hun spilte i flere forestillinger og gjorde mange flotte rolletolkninger.

Thea har vært aktiv i Unge Arrangører, hvor hun bl.a. har vært med på å arrangere Ungdomsfestival og UKM flere ganger. Under UKM har Thea også flere ganger vært konferansier. Hennes gode innsats i forbindelse med UKM har tatt henne både til fylkesmønstring i Akershus og helt til landsfestivalen.

Thea er nå aktiv også utenfor Gjerdrum. Hun har bidratt blant annet under barnas jazzfestival under Oslo Jazz i 2017, og skal sommeren 2018 opptre som skuespiller i forestillingen Trollnatt i Hunderfossen familiepark.

Thea er veldig positiv og blid, og beskrives som et flott forbilde for andre ungdommer. Hun er dyktig på scenen, og vil noe med det hun holder på med.

Thea er en verdig vinner av årets kulturpris for unge utøvere!

Unge utøveres idrettspris 2018

Olaus Oserud Bentzen er født i 2003 og holder på med idrettene langrenn (Gjerdrum idrettslag) og terrengsykling (Romeriksåsen sykkelklubb).

Olaus er seriøs i holdningen til sine idretter. Han er veldig pliktoppfølgende når det gjelder oppmøte på trening og legger også ned mye egentrening. I alle sammenhenger sprer han latter og glede, og er godt likt i treningsgruppa, både av trenere og andre utøvere.

Olaus beskrives som en god rollemodell og forbilde, for løpere i egen treningsgruppe, men også for yngre løpere som ser opp til han, og som han er flink til å snakke med når han treffer dem.

Olaus har mange gode resultater å vise til. Her kan nevnes seier i Ungdommens Holmenkollrenn for 14-åringer i 2017, en 2. og en 6. plass i Hovedlandsrennet (NM) for 15- og 16-åringer i 2018 og seier i sammenlagtcupen i Oslo, Akershus og Østfold nå i vinter. Han er også kretsmester i Akershus Skikrets flere ganger.

Olaus er en aktiv terrengsyklist, og dette er også en idrett han oppnår svært gode resultater i, som blant annet flere seire i Norgescup og 11. plass totalt i Ungdoms-EM i Graz i Østerrike i 2017. Olaus har også vunnet trippelen i Birken (langrenn/løping/sykling) i sin årsklasse både i 2015, 2016 og 2017.

Olaus er en verdig vinner av årets idrettspris for unge utøvere!

Publisert: 04.05.2018 12:54:47
Sist endret: 04.05.2018 12:54